Wandelen voor Water is een actief programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij kinderen thuis of in de klas en daarbuiten aan de slag gaan met het thema water. We gaan leren en doen!

Hoe komen we in Nederland eigenlijk aan water? Hoe zit dat bij leeftijdsgenootjes in landen als Oeganda? Wat is klimaatverandering en waarom is zuinig omgaan met water zo belangrijk? Het programma eindigt met een sponsorloop, waarbij kinderen geld inzamelen voor water voor leeftijdsgenootjes wereldwijd.

In het kort: 
- Een ervaring om nooit te vergeten 
- Je kunt het hele jaar meedoen 
Samengesteld uit video's en doe-opdrachten  
Wandelen met de digitale wandel-app 
- Elk kind ter wereld heeft recht op water. Samen maken we het verschil! 

Met Wandelen voor Water werk je toe naar een unieke en uitdagende challenge: samen 6 kilometer wandelen waarbij er geld wordt ingezameld voor water & sanitatie projecten op scholen in Afrika en Azië.

Meedoen met Wandelen voor Water kan via school, maar ook als gezin. We hebben verschillende edities waar je je bij aan kunt sluiten. Wandelen jullie mee? Dank je wel!

Meedoen met onze school   Meedoen met ons gezin


Wandelen voor Water bestaat al twintig jaaren is nog steeds een toonaangevend en educatief programma dat kinderen een leven lang bijblijft. Ik ben erg trots op de videolessen!”

Dieuwertje Blok - Ambassadeur Wandelen voor Water 

Meer informatie? 
Neem vrijblijvend contact op met onze projectcoördinator Sandra van der Willigen, via info@wandelenvoorwater.nl. 

Lees meer
€ 30.692 opgehaald
Laatste donatie 22-11-2021 | 20:26
€ 6 Anoniem Aan: De Akkerwal, Enter

wordt mogelijk gemaakt door Simavi

Wandelen voor Water wordt mogelijk gemaakt door Simavi in samenwerking met verschillende partners, waaronder ZOA Nederland en Rotary Nederland. Het Wandelen voor Water programma heeft als doel om kinderen in Nederland actief kennis te laten maken met het thema Water en Sanitatie. Een onderdeel binnen het programma is een fondsenwervende challenge waarbij kinderen op school of met hun gezin geld ophalen voor projecten in Afrika en Azië, gericht op het verbeteren van basisvoorzieningen.