Wandelen voor Water voor fun in de klas

01-11-2021 | 09:00

Heb je ze al zien hangen bij basisscholen door het hele land? De ‘Wij doen mee’-posters, waarmee scholen trots laten zien dat zij en hun leerlingen meedoen aan Wandelen voor Water.

Wandelen voor Water is een interactief lesprogramma voor groep 3 tot en met 8, waarbij leerlingen in de klas en thuis aan de slag gaan met het thema water. Van drinkwater in Nederland tot correct handen wassen en van klimaatverandering tot zelf leren besparen: alles komt voorbij.

Water en plezier

In het compleet vernieuwde lesprogramma van Wandelen voor Water vertellen presentatoren Dieuwertje Blok en Eva Cleven in catchy video’s over het belang en de achtergronden van schoon drinkwater, hygiëne en klimaatverandering. En dat zorgt ook voor flink veel fun in de klas. Zo vertelt leerkracht Marije Wind van OBS het Palet in Roderwolde over Wandelen voor Water: ‘We hebben ontzettend veel plezier gehad met het Wandelen voor Water project. Ook de lessen waren ontzettend handig en goed in te passen bij ons op school.’

En dat zorgde ook nog eens voor leerzame, kunstige uitspattingen van de leerlingen zoals je kunt zien aan de foto’s.

Samen wandelen

Wandelen voor Water eindigt met een sportieve uitdaging: samen 6 kilometer wandelen om geld in te zamelen. Het verzamelde geld gaat naar waterprojecten in landen waar geen of slecht toegang is tot schoon water. Zo zorgt ontwikkelingsorganisatie Simavi bijvoorbeeld samen met lokale partners voor water- en toiletvoorzieningen op scholen, plus dat er aandacht is voor kennis op het gebied van water, sanitatie en hygiëne.

Meld jouw klas gratis aan

Wil jouw klas of school ook gratis meedoen in schooljaar 2021-2022? Doe mee in 2021!

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact op met projectcoördinator Sandra van der Willigen, via info@wandelenvoorwater.nl.