Wandelen voor Water van start

01-09-2021 | 09:05

Vanaf vandaag gaan basisschoolleerlingen door het hele land weer aan de slag met het thema water. Thuis, in de klas of erbuiten. Via het (inter)actieve lesprogramma van Wandelen voor Water leren de kids alles over ons eigen water en het water in andere landen. Ze leren op een speelse manier dat water uit de kraan en een schone leefomgeving lang niet zo vanzelfsprekend zijn. Voor hun leeftijdgenootjes in andere delen van de wereld gelden soms hele andere leefomstandigheden.

Actie in de klas

Wandelen voor Water is niet alleen leerzaam. Het is ook leuk & lekker actief. In het compleet vernieuwde lesprogramma vertellen presentatoren Dieuwertje Blok en Eva Cleven in catchy video’s over het belang en de achtergronden van schoon drinkwater, hygiëne en klimaatverandering. En ze zorgen voor wat actie in de klas! Zo dagen ze de leerlingen uit om waanzinnige waterexperimenten uit te voeren, een Escape Game te spelen en hun eigen handenwas-rap te schrijven.

Sportieve uitdaging

Wandelen voor Water eindigt met een sportieve uitdaging: samen 6 kilometer wandelen om geld in te zamelen. Het verzamelde geld gaat naar waterprojecten in ontwikkelingslanden. Zo zorgt ontwikkelingsorganisatie Simavi bijvoorbeeld samen met lokale partners voor water- en toiletvoorzieningen op scholen, plus dat er aandacht is voor kennis op het gebied van water, sanitatie en hygiëne.

Meld jouw klas gratis aan

Wil jouw klas of school ook gratis meedoen in schooljaar 2021-2022? Doe mee in 2021!

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact op met projectcoördinator Sandra van der Willigen, via info@wandelenvoorwater.nl.