Welkom bij Wandelen voor Water!

Wandelen voor Water is een leuk en actief programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij kinderen in de klas aan de slag gaan met het thema water. We gaan leren en natuurlijk wandelen voor het goede doel!

Hierbij leren de kinderen (en ook leraren) over hun eigen watergebruik en over water in Nederland en ontwikkelingslanden. Door middel van een sponsorwandeling zamelen ze samen geld in om leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden toegang tot water en wc's te geven. In tijden van Corona is dit nog belangrijker geworden. 

 

Meedoen als school

 

Een aantal belangrijke watervragen

 

Hoe komen we in Nederland eigenlijk aan water? Hoe zit dat bij leeftijdsgenootjes in landen als Oeganda? Wat is klimaatverandering en waarom is zuinig omgaan met water zo belangrijk? Het programma eindigt met een te gekke sponsorloop, waarbij kinderen geld inzamelen voor water voor leeftijdsgenootjes wereldwijd. Een unieke ervaring samen met de klas en voor het goede doel. 

Doneer aan een school 

 

Met Wandelen voor Water werk je toe naar een unieke en uitdagende challenge: samen 6 kilometer wandelen waarbij er geld wordt ingezameld voor water & sanitatie projecten op scholen in Afrika en Azië.

In het kort!

  • Een ervaring om nooit te vergeten
  • Je kunt het hele jaar meedoen
  • Samengesteld uit leerzame video's en doe-opdrachten 
  • 6 KM Wandelen met de speciaal ontwikkelde wandel-app
  • Elk kind ter wereld heeft recht op water. Samen maken we het verschil! 

Meedoen met Wandelen voor Water kan via jouw school. Wandelen jullie gezellig mee? Dank je wel!


Wij willen meedoen met onze school   

Dieuwertje Blok - Ambassadeur Wandelen voor Water 

Wandelen voor Water bestaat al twintig jaaren is nog steeds een toon-aangevend en educatief programma 
dat kinderen een leven lang bijblijft. 
Ik ben erg trots op de videolessen!”

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op via info@wandelenvoorwater.nl. 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Wandelen voor Water voor fun in de klas

01-11-2021 | 09:00 Heb je ze al zien hangen bij basisscholen door het hele land? De ‘Wij doen mee’-posters, waarmee scholen trots laten zien dat zij en hun leerlingen meedoen aan Wandelen voor Water. Wandelen voor Water is een interactief lesprogramma voor groep 3 tot en met 8, waarbij leerlingen in de klas en thuis aan de slag gaan met het thema water. Van drinkwater in Nederland tot correct handen wassen en van klimaatverandering tot zelf leren besparen: alles komt voorbij. Water en plezier In het compleet vernieuwde lesprogramma van Wandelen voor Water vertellen presentatoren Dieuwertje Blok en Eva Cleven in catchy video’s over het belang en de achtergronden van schoon drinkwater, hygiëne en klimaatverandering. En dat zorgt ook voor flink veel fun in de klas. Zo vertelt leerkracht Marije Wind van OBS het Palet in Roderwolde over Wandelen voor Water: ‘We hebben ontzettend veel plezier gehad met het Wandelen voor Water project. Ook de lessen waren ontzettend handig en goed in te passen bij ons op school.’ En dat zorgde ook nog eens voor leerzame, kunstige uitspattingen van de leerlingen zoals je kunt zien aan de foto’s. Samen wandelen Wandelen voor Water eindigt met een sportieve uitdaging: samen 6 kilometer wandelen om geld in te zamelen. Het verzamelde geld gaat naar waterprojecten in landen waar geen of slecht toegang is tot schoon water. Zo zorgt ontwikkelingsorganisatie Simavi bijvoorbeeld samen met lokale partners voor water- en toiletvoorzieningen op scholen, plus dat er aandacht is voor kennis op het gebied van water, sanitatie en hygiëne. Meld jouw klas gratis aan Wil jouw klas of school ook gratis meedoen in schooljaar 2021-2022? Doe mee in 2021! Meer informatie nodig? Neem vrijblijvend contact op met projectcoördinator Sandra van der Willigen, via info@wandelenvoorwater.nl.
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Debbie

26-05-2022 | 08:19 Aan: IKC Joannes, Groessen