Welkom bij Wandelen voor Water!

Wandelen voor Water is een leuk en actief programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij kinderen in de klas aan de slag gaan met het thema water. We gaan leren en natuurlijk wandelen voor het goede doel!

Hierbij leren de kinderen (en ook leraren) over hun eigen watergebruik en over water in Nederland en ontwikkelingslanden. Door middel van een sponsorwandeling zamelen ze samen geld in om leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden toegang tot water en wc's te geven. 

Meedoen als school

 Een aantal belangrijke watervragen

 

Hoe komen we in Nederland eigenlijk aan water? Hoe zit dat bij leeftijdsgenootjes in landen als Oeganda? Wat is klimaatverandering en waarom is zuinig omgaan met water zo belangrijk? Het programma eindigt met een te gekke sponsorloop, waarbij kinderen geld inzamelen voor water voor leeftijdsgenootjes wereldwijd. Een unieke ervaring samen met de klas en voor het goede doel. 

Doneer aan een school 

 

Met Wandelen voor Water werk je toe naar een unieke en uitdagende challenge: samen 6 kilometer wandelen waarbij er geld wordt ingezameld voor water & sanitatie projecten op scholen in Afrika en Azië.

In het kort!

  • Een ervaring om nooit te vergeten
  • Je kunt het hele jaar meedoen
  • Samengesteld uit leerzame video's en doe-opdrachten 
  • 6 KM Wandelen met de speciaal ontwikkelde wandel-app
  • Elk kind ter wereld heeft recht op water. Samen maken we het verschil! 

Meedoen met Wandelen voor Water kan via jouw school. Wandelen jullie gezellig mee? Dank je wel!


Doe mee kies welk schooljaar je wilt meedoen!

2022 / 2023

2023 / 2024

Dieuwertje Blok - Ambassadeur Wandelen voor Water 

Wandelen voor Water bestaat al twintig jaaren is nog steeds een toon-aangevend en educatief programma 
dat kinderen een leven lang bijblijft. 
Ik ben erg trots op de videolessen!”

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op via info@wandelenvoorwater.nl. 

Wadlopen voor Water

Voor iedereen die zich nog meer wil inzetten voor het goede doel en een unieke uitdaging wil aangaan, introduceert Simavi nu Wadlopen voor Water. Wil jij het verschil maken voor vrouwen en meisjes en zorgen dat zij toegang krijgen tot veilig water?  Neem dan snel een kijkje op de website van Wadlopen voor Water

 

Heb je vragen over Wandelen voor Water? Neem dan ook eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen.
Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Simavi introduceert Wadlopen voor Water: een uitdaging met impact.

23-06-2023 | 16:48 Heb jij je altijd al eens willen inzetten voor een goed doel? En houd je van een uitdaging en geef je niet snel op? Dan is Wadlopen voor Water écht iets voor jou! Het avontuur van je leven Wadlopen voor Water is een unieke tweedaagse tocht door het Waddengebied. Het doel van de tocht is om geld in te zamelen voor veilig drinkwater voor vrouwen en meisjes in Kenia, Nepal en Bangladesh. Natuur, avontuur en actie komen samen in deze route die zelfs voor ervaren wadlopers speciaal is: deze tocht is nog nooit in groepsverband gedaan! Meer weten over Wadlopen voor Water? Data: van 30 augustus t/m 1 september 2023Route: van Groningen naar Schiermonnikoog en van Schiermonnikoog naar Ameland Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kijken of deze unieke uitdaging iets voor jou is, neem dan snel een kijkje op de website van Wadlopen voor Water.    Naar de site.
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

benny

29-09-2023 | 08:32 Aan: Hein Teijken Fijn dat er weer een doel is succes